QRV på 6cm

Mit 6cm setup under opbygning og test

Antenne til 6cm

Ved start på 5760MHz gik der et stykke tid inden jeg fandt en brugbar antenne. Her blev valgt en wireless type fra DMT, som ses på billedet. Den har også ODX forbindelsen på dette bånd hvor jeg har 8,5W output fra et Kuhne PA type 602 H.

PA for 6cm

Der gik megen søgen efter en leverandør af PA for 5760MHz, og når man har besluttet sig for det skal være trækker man måske ikke den billigste løsning. Desuden forsøgte jeg at henvende mig til en tysk forhandler hvor svaret kom 3 måneder efter. Derfor kikkede jeg dybt i tegnedrengen og valgte dette PA fra Kuhne DB6NT.

Færdig samlet Transverter

I 2007 under mit besøg i Weinheim havde Kuhne tilbud på denne transverter med option 01 for extern LO. Fiks og færdig og testet lige til at gå til, samt over 100 Euro under prisen. Jeg købt denne og bestilte en antenne, besøg på den normale /P QTH og se om man kunne høre OZ7IGY. Denne dag besluttede jeg at forhold måtte være meget dårlige på 6cm og IGY måske meget svag. Jeg kunne med god samvittighed kun lige ane den var i støjen. Det viste sig dog på et senere tidspunkt da vi skulle teste mit PA at det kun ville give 1,5Watt!!!!

Min ven Søren spurgte har du garanti på skidtet
Det synes jeg er god humor, men hvad med at se hvorledes signalet ser ud på en analyser? Hvilket vi gjorde med store øjne intet signal, transverter var justeret op på spejlfrekvensen 288MHz lavere end 5760MHz. Ved hjælp af analyser og fast nøgle samt skruetrækker kom transverter på den rigtige frekvens.
 Ved opsætning i min mast viste det sig at 5760MHz forhold og IGY ikke var så helt dårlige, 599 dagligt og TX med korrekt frekvens 8,5Watt målt på udgang af PA.

Ny Antenne fra Wimo

Den første antenne fra DMT er nu skiftet til denne gitter type fra Wimo, gain er godt 30dBi.