10GHz med 90cm Kathrein parabol
8,5W PA og opbygning af 2. system
Sidste Nyt 10GHz Juni 2014

Mit /P setup er nu solgt, flyttet til Jylland


http://www.oz2ld.dk/27252148

24-4-2010, Grundet mistanke om periodisk TX fejl er udstyr nedtaget for service. Box er ikke fugt sikret men til min store overraskelse ingen vand ingen angreb af aluminium. Filter i transverter efter justeret manglede 1-2dB power og SMD modstand til driver fet i TX loddet. Spænding manglede periodisk, enkelt forbindelser og SMA stik efterspændt. Jeg er blevet noget overrasket af standen efter den vinter vi har haft.

2009.
Siden min start på 10Ghz har jeg gået med tanken om, hvordan det var og have en parabol der kunne køre med elevation. Siden jeg rendte ind i nogle gode enheder fra OZ1BNN blev dette til virkelighed. Jeg har i foråret 2009 bygget et system med en Kathrein dish og det DB6NT transverter kit købt ved seneste besøg i Weinheim. Desuden er alle de stumper der købt de senere år nu samlet til et 8,5W PA, tog lidt tid og finde den rette stup tuning for max output. 
10GHz PA 8,5W efter tunning
Antenne til nyt setup

Katreins 90cm parabol lader sig fint ændre til brug for jordbaseret signaler, det eneste det kræver er et par nye 8mm huller. Når disse er lavet er der kun lidt montering og bøjler som skal laves og vupti en parabol med godt gain og stor stabilitet.

Parabol monteret i prøve opstilling
Feed for 90cm dish
Når der skal vælges feed kan det være et problem og genbruge dem som er beregnet for 10,7-12,6GHz til Sat modtagelse. Cut frekvensen ligger tæt på de 10,368GHz vi benytter i amatørnes verden. Jeg har her med hjælp og måling fra min gode ven Søren fået fremstillet et godt feed som samtidig har godt SWR med det bestående feed der passer til parabolen og dermed også belyser denne rimelig korrekt.
Her ses feed i adskilt tilstand returnloss i samlet tilstand bedre end 20dB
Feed og Transverter

I opbygning af forskellige GHz setup har jeg benyttet mig af disse dejlige alu kasser som er yderst rummelige og nemme at arbejde i .

Transverter unit under opbygning
Transverter under opbygning
Hvorledes alle enheder skal placeres i kassen, kan tage lidt tid og flytten rundt inden de er placeret. Der næst skal der gang i kabel til alle DC forbindelser, bygning af seqencer og kabling til extern LO og 144Mhz.
Gear placeret i mast
Så er turen kommet til at få det placeret i masten, håb om det kunne køre på toprøret blev hurtigt lagt på is. En 90cm parabol placeret med det der sidder i dag var håbløst. Derfor blev der drevet en second rotor op og et kraftigt sidebeslag som kunne holde til denne store skræm i kraftigt blæse vejr.
Problemet er, at jeg kun har horisonten fra 20grader til ca 275grader, at arbejde i mellem. Siden opsætning har jeg kørt en del rainscatter under dette års regnvejr nede i Europa, desuden er der under gode tropo konditioner kørt F6DKW med fine 559 signaler begge veje
.
Her ses skræm i retning solen, men jeg kan kun måle 4,5dB sun noise hvilket skulle være 1dB mindre, end det teoretiske.